דולפינים מאווי: ספירה לאחור להכחדה

Anonim

הקברות של מאווי (Cephalorhynchus hectori maui), הדולפינים הקטנים בעולם, עתידות להיעלם עד שנת 2030. האזעקה ניתנה במהלך הישיבה האחרונה של הוועדה המדעית של נציבות הלווייתנים הבינלאומית (IWC), בסן דייגו (קליפורניה).

דיווח על גורלם של יונקים קטנים היה נאבו, הארגון הגרמני לשימור מינים בסכנת הכחדה, המחויב לפקח על הדגימות האחרונות שנותרו, במים מול ניו זילנד. למרות קריאות לפעולה מצד צדדים רבים, החברה נראית קשה, אם לא בלתי אפשרית.

תמיד פחות. הדולפינים הללו, שחיים אך ורק במימי האי הצפוני (ניו זילנד), הם הקטנים בעולם: הם גודלים בין 1.2 ל 1.6 מטר ומשקלם כ 50 ק"ג. מה שמבדיל אותם מדולפינים אחרים (Delphinidae) הוא סנפיר הגב המעוגל למדי והצבע, לבן בחלק התחתון של הגוף ואפור בצדדים.

תהליך ההכחדה של הדולפינים של מאווי, שהחל בשנות השבעים, נראה קרוב לסיומו. מתוך 1800 העותקים שנרשמו בשנת 1970, היום זה הגיע לגובה של חמישים. מתוכם, רק חמש עשרה הן נקבות פוריות. בין דיג ללא הבחנה לבין היעדר הגנה אמיתית, סיכויי ההתרבות והנצחת המין הם נמוכים למדי.

אין די אמצעים. על פי דו"ח נאבו, הגורם העיקרי להיעלמותם של קאטואים אלה הוא דיג בשיטת רשת הדואר. מדובר ברשתות אנכיות גדולות מאוד שנזרקות לים במטרה ללכוד כמה שיותר דגים. בקרב האומללים, בסופו של דבר יותר ויותר דולפינים מסתיימים.

למרות שממשלת ניו זילנד כבר ניסתה להגביל סוג זה של דייג, נשיאתו של נבו, ברברה מאס, מגנה את הסובלנות המוגזמת של הרשויות ואת חוסר היכולת לנקוט באמצעים אפקטיביים באמת להגנה על בעלי חיים אלה.

להלן הספירה לאחור להכחדה של הדולפינים של מאווי במונטאז 'וידאו לפני מספר שנים.

לטענת הארגון הגרמני, בהתחשב במחזורי הרבייה של הדולפינים והדגימות הבודדות, התערבויות ממוקדות יאפשרו לעכב את תום 4-18 שנים, אך המספר הכולל של הדגימות כבר אינו מספיק כדי להבטיח את המשכיות המין וה הכחדה כעת בלתי נמנעת. זה רק עניין של זמן.